Fint besök från NASA

Climate Faze 2 Conference

Alfred Dalinskolan i Huskvarna

Alfred Dalinskolan får celebert besök från NASA och dess internationelle talesperson som ska föreläsa både fredagen den 18 oktober och vara huvudtalare på Climate Faze 2 Conference den 19 oktober!

Climate Faze 2 är en klimat-konferens som även handlar om framtiden, artificiell intelligens, generation Z och utbildning.

Syftet är att sprida kunskap om morgondagens och framtida teknologier och hur man som företag kan knyta kontakter med forskning och utbildning för att säkra att man finns med i framtiden.

NASA håller inte bara teleskopen riktade ut mot universums yttre gränser i jakt på liv på andra planeter och galaxer. De är våra ögon från skyn som vakar över oss här nere på jorden. Det märktes inte minst senaste månaden när de rapporterade om de många bränderna i Amazonas regnskogar.

Dr Ravi Margasahayam, NASA Solar System Ambassador 2019

Eleverna på AD i Huskvarna får en unik chans att lyssna på Dr Ravi från NASA under fredagens föreläsningar och därefter ställa frågor, samt ta selfies med NASAs ambassadör.
Vi har lyckats bjuda hit NASAs främsta rymdingenjör. Han kommer berätta om sin spännande resa, sina erfarenheter och hur NASA ser på framtiden. Det kommer ges tillfällen att intervjua Dr Ravi både under fredagen och inför klimatkonferensen som anordnas på lördagen den 19 oktober.

Dr. Ravi är NASAs Solar System Ambassador 2019, VIP-guide och NASAs internationelle talesperson. Han har även varit ansvarig för uppskjutning av 130 rymdraketer och över 500 astronauter.

NASA vill att vi ska inspireras av varandra och ta del av individers tankar, idéer, passion, uppfinningar och forskning.

Under Climate Faze 2 ges ungdomar möjligheten att dela med sig av sina egna Max Q Talks där de under 3 minuter ska presentera kunskaper, intressen, tankar och ämnen av alla de slag som ska inspirera andra.

Max Q Talks är ett samarbetsprojekt med NASA och det blir världspremiär den 19 oktober och som vi hoppas kommer spridas över hela världen.

Dr Ravi kommer även berätta månlandningen för 50 år sedan och mycket mer.